De iCTS aanpak: Gezond leren

Gezond werken, ondanks dat u het meeste van uw tijd op een bureaustoel doorbrengt. Het kan en iCTS Opleidingen kan hierbij helpen. Wist u bijvoorbeeld dat op een drukke werkdag uw computermuis 500 meter aflegt en u zo’n 8000 keer op hetzelfde knopje drukt?

RSI (Repetitive strain injury) is een verzamelnaam voor allerlei klachten die te maken hebben met het gedurende lange tijd uitvoeren van dezelfde, soms kleine en op zich niet inspannende lijkende bewegingen. De meest bekende ziekte  in computerwereld is de muisarm. Deze ontstaat doordat iemand herhaaldelijk dezelfde beweging maakt met de computermuis.

Medicatie is er nog nauwelijks om RSI te verhelpen. Pijnstillers en ontstekingsremmers helpen maar voor een paar uur en kunnen vaak ook contra werken. Als het kwaad al is geschied kiezen artsen er meestal voor om de patiënt door te verwijzen naar een fysiotherapeut of oefentherapeut. Deze doen oefeningen met de klant en proberen de pijn en ontsteking op deze manier te verwijderen.

Om RSI tegen te gaan zijn een aantal zaken belangrijk: goede houding, afwisseling, muisgebruik en werkdruk. iCTS Opleidingen houdt altijd rekening met uw eigen gezondheid en past bovenstaande factoren dan ook altijd toe op alle opleidingen, trainingen en cursussen.

Meer informatie over de iCTS aanpak of hoe RSI tegengegaan kan worden. Neem dan contact met ons op via info@ictsopleidingen.nl of 0725111223.

Geplaatst op: 
5 nov 2014
Geplaatst door: 
J. Scharroo
Bron: 

N.V.T.